Защо проучванията на ХООБ са толкова важни

ХОББ засяга белия дроб и включва група заболявания, сред които емфизем и хроничен бронхит. ХОББ предизвиква симптоми, които могат да включват често кашляне, затруднено дишане, стягане в гърдите, хрипове и отпадналост. Тъй като това е „прогресиращо“ заболяване (т.е. постепенно се влошава), важно е да се търси ефективно лечение, особено при чести „екзацербации” или пристъпи (обостряне) на симптоми.

ХОББ обикновено възниква при настоящи или бивши пушачи, но рискът е повишен и при други групи хора, например работници, изложени продължително време на вредни химични изпарения или прахови частици. Независимо от това, упоритата кашлица (със или без храчки) може да бъде един от признаците.

Има лекарства срещу ХОББ, но много от хората с умерена до тежка форма на заболяването приемат повече от едно лекарство, за да контролират симптомите. За някои от тях е трудно да ги приемат правилно, а други смятат, че не са достатъчно ефективни. Някои хора може би предпочитат таблетките или периодичните инжекции пред използването на инхалатор. Затова са необходими повече лекарства. В момента лекари проучват изпитвани лекарства при хроничен бронхит и емфизем, за да видят те дали помагат за намаляване броя на пристъпите. Помогнете за напредък в научните изследвания още днес!

Какво представляват клиничните изпитвания?

Клиничните изпитвания са медицински проучвания, в които се изследват експериментални лекарства и терапии.

Хората често не се замислят за клиничните изпитвания, но всичко – от аспирина до химиотерапевтичните средства – преминава щателни изследвания преди да може да бъде предписвано от лекарите.

 

За клиничните изпитвания са необходими доброволци, които участват под наблюдението на лекар и/или други медицински лица. В хода на изпитването лекарите непрекъснато събират информация за съответното изследвано лекарство или терапия. Само чрез клинични изпитвания можем да научим дали лекарствата и терапиите са ефективни и безопасни.

Отнема само няколко минути

Започнете сега.

Повече от 25 години компанията Synexus изследва задълбочено ефективността на нови лекарства и терапии чрез провеждането на клинични изпитвания. Ние притежаваме богат опит в провеждането на клинични изпитвания в над 180 изследователски центъра в цял свят. Във всеки от тях работят специализирани екипи от високо квалифицирани лекари и медицински сестри, които с голям професионализъм осигуряват възможно най-добрата среда за своите пациенти.

')