Диабет тип 2 и преживян сърдечно-съдов инцидент

Избери състояния/заболявания

Избери състояния/заболявания

Страдащите от диабет, обикновено се фокусират строго върху нивата на кръвната захар (глюкоза в кръвта). Освен това, обаче, трябва да се обръща внимание и на сърцето и съдовете. Сърдечните заболявания са най-честото и най-тежкото усложнение на диабета. При тези пациенти рискът от инфаркт и инсулт е в пъти по-висок, сравнено със здравите хора.

Повишената честота на ССЗ при пациентите с диабет се дължи на ускорената коронарна артеросклероза, която се развива в по-ранна възраст и прогресира по-бързо до сърдечно-съдови инциденти, отколкото при хората, които нямат диабет.

Ако страдате от Диабет тип 2 и имате преживян сърдечно-съдов инцидент/процедура (инфакрт, инсулт, стент, байпас, коронарография, периферна артериална болест и т.н.) е необходимо да проследявате нивата на холестерол и триглицериди внимателно, за да предотвратите повторен инцидент.

Ако имате високи стойности на триглицериди и приемате медикаменти за понижаването им (статини) можете да се свържете с нас, за да запишете своя час за безплатни кръвни изследвания и консултация със специалист и да научите повече за новите методи на лечение.

Диабет тип 2 и преживян сърдечно-съдов инцидент

')