Безплатни консултации при болка в коляното или тазобедрената става

Безплатни консултации при болка в коляното или тазобедрената става

Остеоартрозата е може би най-разпространеният ставен проблем. В основата му стои стареенето на хрущалната тъкан, което е неизбежно и започва средно около 40 годишна възраст. Всеки втори човек над 60 години има симптоми – болка, ограничение на движението или оток, които нарушават качеството на живот. Рентгенографски промени на ставите на ръцете имат около 70%, на коленни стави 33%, на тазобедрени стави 10%.

Остеоартрозата е свързана с наличието на множество рискови фактори – възраст, травми на ставите, нарушена биомеханика, наднормено тегло. Тя не може да се разглежда като едно заболяване, а по-скоро като краен израз на множество заболявания и състояния, водещи до увреда на една или повече стави. Независимо от предразполагащите фактори в основата на развитие на заболяването е взаимодействието на локалното тъканно увреждане и имунната система, което води до хроничен възпалителен процес с относително ниска активност. Засяга се ставният хрущял и подлежащата кост.

Ако имате болка в областта на коляното или тазобедрената става или имате поставена диагноза коксартроза / гонартроза можете да се запишете за безплатна консултация при нас.

Остеодензитометрията, която можем да Ви предложим ще покаже дали костите Ви са в добро състояние.

За записване на час и повече информация можете да се свържете с нас на тел. 02/ 469 69 44

')