Мастна чернодробна болест

Бъдете част от клиничните проучвания. Направете нещо полезно.
Започнете онлайн въпросник
Therapy areas Диабет Храносмилателна система

За пациентите с Неалкохолен стеатохепатит (NASH), няма лекарства, които да спрат натрупването на мазнини в черния дроб и болестта може да продължи да се развива.

  • Търсим доброволци, които да участват в клинични проучвания, за да разберат по-добре състоянието си и да помогнат за намирането на нови лечения.
  • Подходящите участници ще получат безплатен Fibroscan, процедура, която помага да се оцени увреждането на черния дроб и не е налична по НЗОК.
  • Синексус може също да  ви помогне с организирането на транспорт до и от нашите клиники или да ви възстанови разумни пътни разходи.

Проверете дали сте подходящ/а за бъдещи клинични проучвания чрез нашия онлайн въпросник.

Започнете онлайн въпросник

Всичко което трябва да знаете

Като една от най-големите и най-признати организации за провеждане на клинични проучвания в света, Синексус осигурява приятелска и спокойна среда, където имате възможност да помагате на другите, а може би и на себе си. Клиничното проучване предлага възможност да се помогне на изследователите да намерят по-добро лечение за други хора в бъдеще

Ако имате следните рискови фактори, може да имате право да участвате в клинично проучване:

  • Диабет тип 2
  • Затлъстяване
  • Високо кръвно налягане или висок холестерол

Това е сканиране, подобно на ултразвук, използван по време на бременност, който ще измери колко еластичен е черният ви дроб. Здравият черен дроб трябва да е мек и еластичен и ако черният ви дроб е твърд, това е знак, че е настъпилo някаквo увреждане.

Как се прави? 

Това е безболезнена процедура, която включва поставяне на сонда над горната дясна област на стомаха ви.

Какви са ползите?

Резултатите от сканирането могат да помогнат на вашия лекар да разбере нивото на увреждане на черния ви дроб, и да реши какво лечение може да предприеме.

Какви са рисковете?

Няма рискове. Това е безболезнена и не инвазивна процедура.

Ако имате някои от рисковите фактори, черният ви дроб може би е изложен на риск

За да научите повече, обадете се на нашия екип на тел. 02/492 54 15

Изпратете приятел

Ако познавате някой, който може да е подходящ за клинично проучване, моля, помолете го да ни се обадиЗаедно можем да постигнем повече!